Poppamiehen chilidonitsit ovat mainio makea eväs halloweenjuhlintaan! Donitsit syntyvät helposti uunipellillä, ja kuorrutteen tulisuutta on helppo säätää chilikastikkeen valinnalla ja määrällä. Donitsit kruunaa vielä Poppamiehen salainen matkustaja, himoittu Napalminalle!
Taikina
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl ruokasoodaa
- 1/2 tl kardemummaa
- 1 kananmuna
- 1 1/2 dl piimää
- 30 g voita sulatettuna
Suklaakuorrute
- 160 g leivontasuklaata. Esimerkiksi tummaa ja valkoista sekaisin.
- 2 rkl kuohukermaa
- 1 tl Poppamies Scorpion -chilikastiketta (laita enemmän jos haluat tulisempaa, tällä määrällä tulee pieni pikantti polte)
Sokerikuorrute
- n. 3 dl tomusokeria
- n. 1 rkl vettä
- elintarvikevärejä haluamasi määrä. Esimerkiksi punaista 1 tl ja oranssia 1 tl.
- 1 rkl Poppamies Habanero -chilikastiketta (laita enemmän jos haluat tulisempaa)
Koristeluun
Taikina
- Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja kardemumma kulhossa huolellisesti.
- Sulata kattilassa tai mikrossa 30 g voita ja lisää se, sekä kananmuna ja piimä kulhoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Voitele donitsipelti. Kaada taikina pursotinpussiin ja jaa se tasaisesti donitsipellin koloihin. Täytä noin puolet kolosta taikinalla. Taikina on mitoitettu 12 koloiselle donitsipellille.
- Paista donitseja 200 asteisessa uunissa 13 minuuttia ja nosta jäähtymään.
Suklaakuorrute
- Murskaa suklaat pieniksi palasiksi ja ala sulattamaan kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun suklaa alkaa sulamaan, lisää 2 rkl kuohukermaa.
- Kun suklaa on sulanut, lisää Poppamies Scorpion -chilikastiketta koko ajan sekoittaen.
- Lämmitä suklaa yli 40 asteiseksi ja anna sen jäähtyä.
- Ennen donitsien dippaamista lämmitä suklaa yli 30-asteiseksi. Tämähän ei ole oikeaoppinen suklaan temperointi, mutta tällaiseen helposti tehtävään reseptiin mielestämme varsin riittävä.
- Samalla kun suklaa jäähtyy niin voi sitten duunailla muita osioita, kuten sokerikuorrutteen tekemistä.
Sokerikuorrute
- Laita kulhoon pari desilitraa tomusokeria ja pieni tilkka vettä.
- Sekoita tasaiseksi sokerimassaksi. Lisää elintarvikevärit ja sekoita.
- Lisää Poppamies Habanero -chilikastike.
- Jos seos on liian juokseva, lisää tomusokeria. Jos se on liian paksu, lisää vettä pieni tilkka kerrallaan.
Donitsit
- Dippaa jäähtynyt donitsi kuorrutteeseen se puoli edellä, joka on ollut vasten donitsipeltiä.
- Pyöräytä donitsia hieman kuorrutteessa ja käännä nopeasti astialle.
- Koristele erilaisilla nonparelleilla ja kokeile vaikka laittaa donitsin reikään yksi Poppamies Napalminalle!
- Voit myös tehdä donitseihin raitoja eri kuorrutteista, kuten sokerikuorruteraitoja suklaadonitseihin.
Vastaa