Revityllä possulla täytetty ja coleslaw-salaatilla aateloitu leipä isoonkin nälkään on tuttu ravintoloista ja street food -kojuista. Tässä resepti, jolla onnistut kotona helposti. Tästä reseptistä löydät nyhtöpossuun / pulled porkiin pika-ohjeen sekä linkin pidempään tarinaan, jossa käsitellään sekä uunissa, että savustamalla tekeminen. Uunireseptimme on yksinkertaistettu parhaaseen lopputulokseen helposti.
Nyhtöpossu
Coleslaw
- 150 g porkkanaraastetta
- 150 g suikaloitua valkokaalia
- 1 hienonnettu sipuli
- 4 rkl Poppamies Smoky Aioli majosta
- 1 dl kermaviiliä
- 1 rkl sokeria
- 1 tl mustapippuria
Nyhtöpossuleipä
- Nyhtöpossua
- Coleslaw-salaattia
- Poppamies Smoky Aioli majosta
- Tuoretta korianteria (jos et pidä korianterista niin voit jättää pois)
- Pitkulainen sämpylä
Nyhtöpossu uunissa
- Leikkaa kasslerista mahdolliset kovat rasvapaakut tai ylimääräiset kalvot pois. Kostuta pinta vedellä (halutessasi voit sivellä öljyllä tai majoneesillakin) ja taputtele RUB-maustetta kauttaaltaan lihalle sen verran kuin pinta ottaa vastaan.
- Lämmitä uuni n. 120 asteeseen ja aseta kassler sopivan kokoiseen vuokaan johon sinulla on kansi. Kypsennä ilman kantta ensin 3 tuntia ja lisää kansi. Jatka kypsennystä vielä 5 tuntia ja kokeile onko possu revittävä vetämällä kahdella haarukalla eri suuntiin. Jos ei ole niin jatka kypsennystä vielä 2 tuntia.
- Revi liha vuoassa ja lisää BBQ-kastiketta oman maun mukaan (itse laitan n. 0,75 dl per kg kypsää lihaa). Poppamiehet yleensä myös keittävät liemen kattilassa kasaan ennen lihan repimistä ja lisäävät revityn lihan joukkoon.
- Pidempi tarina nyhtöpossun / pulled porkin valmistuksesta löytyy täältä.
Coleslaw
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.
Nyhtöpossuleipä
- Lämmitä pannu keskilämmölle ja paahda nyhtöpossuun hieman pintaa. Halkaise leipä ja levitä Poppamies Smoky Aioli majosta leivän puolikkaille. Aseta pohjalle coleslaw-salaatti, päälle nyhtöpossu ja viimeiseksi silaukseksi tuoretta korianteria.
Vastaa