Savuaromilla marinoitua porkkanaa, eli porkkalaa voi käyttää monipuolisesti vaikka leivonnassa! Tehdään porkkalakakku tuorejuuston kanssa, jos haluat vegaanisen version, niin korvaat vain maitoa sisältävät ainesosat vegaanisilla versioilla, ja liivatelehdet esim. Vegegelillä.
Pohja
- 200 g hapankorppuja
- 40 g margariinia (vegaanista vegaaniseen versioon)
- 2 rkl vettä
Täyte
- 150 g porkkalaa
- 1 prk kermaviiliä (tai vegaanista vastinetta)
- 1 rs maustamatonta tuorejuustoa (tai vegaanista vastinetta)
- 1/2 tilliruukku
- 2 liivatelehti (tai vegaaninen vastine kuten 1 pss vegegel)
- 1/2 sitruunan mehu
- Tarvitset ohjetta varten porkkalaa, jonka ohjeen löydät täältä.
- Murskaa hapankorput muussinuijalla tai kaulimella muovipussissa, tai käytä jotain hienoa monitoimivehjettä. Sekoita sulatettu rasva ja vesi korppumuruihin ja painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
- Sekoita tuorejuusto ja kermaviili tasaiseksi massaksi. Hienonna porkkala ja lisää tillisilpun kanssa seokseen.
- Laita liivatteet pehmenemään noin litraan kylmää vettä. Valuta liivatelehdistä liotusvesi pois. Kuumenna sitruunamehu vaikka kahvikupissa mikrossa. Sulata valutetut liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun ja sekoita täyteseoksen joukkoon.
- Kaada seos kakkuvuokaan ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään. Koristele porkkalalla, sitruunalla, tillillä ja karpiksilla.
Vastaa