Runebergin tortut ovat legendaarisia, helposti syntyviä leivonnaisia! Poppamiehellä väsäiltiin perinneherkku muffinin muotoon, ja tuunattiin vadelmamarmeladi chilikastikkeella!
Taikina
- 100 g voita
- 1/2 dl sokeria
- 1/2 dl fariinisokeria
- kananmuna
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 1/2 dl piparimuruja (esim. joulupipareista)
- 1 tl leivinjauhetta
- 3/4 dl kuohukermaa
Sokerimassa
- 2 tl vettä
- 1 dl tomusokeria
Marmeladi
Lisäksi
- Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi sähkövatkaimella tai monitoimikoneen lankavispilällä. Käsinkin onnistuu, mutta kauhea homma. Lisää kananmuna jatkaen vatkaamista.
- Tee esimerkiksi ylijääneistä joulupipareista tehosekoittimella piparimurua.
- Tähän käyvät myös muut keksit, mutta joulupiparista tulee sellaista Runebergin makumaailmaan sopivaa.
- Sekoita taikinan kaikki kuivat aineet kulhossa.
- Lisää koneeseen kuivat aineet ja kerma vuorotellen ja koko ajan vatkaten.
- Sekoita vadelmamarmeladi ja Poppamies Caribbean -chilikastike kulhossa.
- Jos haluat tujumman hillon, vaihda chilikastike johonkin tulisempaan!
- Täytä muffinivuokien pohjalle tasaisesti hieman taikinaa.
- Lisää taikinan keskelle pieni tujaus chilimarmeladia. Lisää taikinaa niin että marmeladi peittyy. Älä täytä muffinivuokaa ihan täyteen, ne kohoavat vielä uunissa.
- Laita muffinit 175 asteiseen uuniin 25 minuutiksi.
- Sekoita tomusokeriin tilkka vettä ja sekoita sokerimassaksi. Laita massa pursottimeen.
- Anna muffinien jäähtyä hetki uunista tulon jälkeen. Koristele kaikkiin sokerimassasta rinkula, ja hujauta keskelle vielä chilimarmeladi-silmä.
Vastaa