Munakoisosalaatti on herkullinen lisuke ja dippi, johon saat upean savun maun Poppamiehen Liquid Smokella. Tämä dippi on tuttu kreikkalisesta meze-pöydästä ja onkin monen Välimerenmatkaajan herkkua.
- 1 kg munakoisoa
- 1 tl Poppamies Liquid Smoke savuaromia
- ¾ dl majoneesia
- ½ sitruunan mehu
- 1 salottisipuli pieneksi silputtuna
- 2 tl suolaa
- 1 tl savupaprikaa
- ½ tl cayennea
- 2 valkosipulin kynttä murskattuna
- Mustapippuria
- kourallinen lehtipersiljaa pieneksi hakattuna
- Pese munakoisot ja tee muutama pieni reikä kuoreen veitsen kärjellä.
- Paista munakoisoja 180 asteisessa uunissa 45-60 minuuttia, kunnes ovat aivan ruttuisen kypsät.
- Kaavi kypsä sisus leikkuulaudalle ja hakkaa pieneksi veitsellä.
- Lisää nyt kaikki muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
- Maista maut ja lisää tarvittaessa suolaa, sitruunamehua tai muita mausteita.
- Tarjoa hyvän maalaisleivän kanssa.
Vastaa