Itsetehty pizza grillissä on varmaan jokaisen grillaajan lemppariruokia! Hyvä pohja ja soossi, siitä se lähtee. Tässä pizzassa mennään Poppamiehen TexMex -mauilla, ja hyvin mennäänkin! Ihan kesto- suosikkiainesta!
Pohja
- 4 dl kädenlämpöistä vettä
- 25 g tuorehiivaa
- 2 1/2 dl durum vehnäjauhoja
- 5 1/3 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl sokeria
- 2 tl suolaa
- ½ dl oliiviöljyä
Tomaattikastike
- 750 g kirsikkatomaatteja
- 2 salottisipulia pieneksi kuutioituna
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna
- 2 rkl ruokosokeria
- 2 tl suolaa
- 1 rkl hyvää balsamicoa
- 2 rkl Poppamies Habanero -chilikastiketta
- muutama rouhaisu mustapippuria
Täytteet
Pohja
- Liuota hiiva veteen, lisää muut aineet ja sekoita.
- Vaivaa taikinaa kunnolla 3-5 minuuttia. Nostata tunti. Taikina saa jäädä hieman löysäksi.
- Kumoa taikina hyvin jauhotetulle alustalle ja taittele se jauhojen kanssa kasaan, nostellen jokaisen sivun taikinasta keskelle, kuin taittelisit pyyhkeen.
- Nostata vielä puolisen tuntia.
Tomaattikastike
- Laita kaikki ainekset kattilaan ja nostata lämpöä pikkuhiljaa niin, että kirsikkatomaateista irtoaa nestettä ja seos alkaa keittymään tässä nesteessä.
- Keitä kunnes saat sopivan paksuuden seokseen. Seoksen ei tarvitse olla kokonaan soseena.
Täytteet
- Mausta broilerisuikaleet Poppamies Sriracha RUB -mausteseoksella ja paista öljyssä paistinpannulla kypsäksi.
- Leivo pizzapohjat taputellen vajaan sentin ohuiksi levyiksi.
- Pidä pohjan alla runsasta jauhoa, jotta saat pohjan liikkumaan.
- Nosta pohja esimerkiksi pizzalapion päälle, ja levitä pohjan päälle kastike. Ripottele päälle tasaisesti kanat, tomaattia, punasipulia ja juustoraastetta.
- Paista 300 asteisessa grillissä pizzakiven päällä noin 5 minuuttia, kunnes pohjan reunat ovat saaneet nätisti väriä.
- Tee raidat Poppamies Mango-Habanero majosta ja levitä Poppamies Aged Jalapeno -chilikastiketta pizzalle, ja ripottele päälle tuoretta korianteria.
Vastaa