Etusivu / Reseptit / Pääruoat / Poppamiehen kanapizzaa

Poppamiehen kanapizzaa

1h
4

Itsetehty pizza grillissä on varmaan jokaisen grillaajan lemppariruokia! Hyvä pohja ja soossi, siitä se lähtee. Tässä pizzassa mennään Poppamiehen TexMex -mauilla, ja hyvin mennäänkin! Ihan kesto- suosikkiainesta!

Ainesosat

Työvaiheet

Pohja

  • 4 dl kädenlämpöistä vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • 2 1/2 dl durum vehnäjauhoja
  • 5 1/3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • ½ dl oliiviöljyä

Tomaattikastike

  • 750 g kirsikkatomaatteja
  • 2 salottisipulia pieneksi kuutioituna
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl hyvää balsamicoa
  • 2 rkl Poppamies Habanero -chilikastiketta
  • muutama rouhaisu mustapippuria

Täytteet

Pohja

  1. Liuota hiiva veteen, lisää muut aineet ja sekoita.
  2. Vaivaa taikinaa kunnolla 3-5 minuuttia. Nostata tunti. Taikina saa jäädä hieman löysäksi.
  3. Kumoa taikina hyvin jauhotetulle alustalle ja taittele se jauhojen kanssa kasaan, nostellen jokaisen sivun taikinasta keskelle, kuin taittelisit pyyhkeen.
  4. Nostata vielä puolisen tuntia.

Tomaattikastike

  1. Laita kaikki ainekset kattilaan ja nostata lämpöä pikkuhiljaa niin, että kirsikkatomaateista irtoaa nestettä ja seos alkaa keittymään tässä nesteessä.
  2. Keitä kunnes saat sopivan paksuuden seokseen. Seoksen ei tarvitse olla kokonaan soseena.

Täytteet

  1. Mausta broilerisuikaleet Poppamies Sriracha RUB -mausteseoksella ja paista öljyssä paistinpannulla kypsäksi.
  2. Leivo pizzapohjat taputellen vajaan sentin ohuiksi levyiksi.
  3. Pidä pohjan alla runsasta jauhoa, jotta saat pohjan liikkumaan.
  4. Nosta pohja esimerkiksi pizzalapion päälle, ja levitä pohjan päälle kastike. Ripottele päälle tasaisesti kanat, tomaattia, punasipulia ja juustoraastetta.
  5. Paista 300 asteisessa grillissä pizzakiven päällä noin 5 minuuttia, kunnes pohjan reunat ovat saaneet nätisti väriä.
  6. Tee raidat Poppamies Mango-Habanero majosta ja levitä Poppamies Aged Jalapeno -chilikastiketta pizzalle, ja ripottele päälle tuoretta korianteria.

Tätä mieltä muut ovat olleet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *