Joulun hittiresepti Porkkala, eli kylmäsavuporkkana Poppamiehen tyyliin!
Porkkala
- 1 l vettä
- 0,5 dl merisuolaa
- 500 g porkkanoita
- 0,75 tl Poppamies Liquid Smoke
- 2 tl valkoviinietikka
- 1 rkl rypsiöljyä
Porkkalatäyte
- Siivuta pestyt porkkanat juustoveitsellä ohuiksi siivuiksi. Keitä 1 litra vettä ja liuota siihen 0,5 dl karkeata merisuolaa. Lisää porkkanasiivut kiehuvaan veteen ja keitä niitä noin 10 minuuttia. Ota porkkanat jäähtymään suolaliemessä.
- Sekoita kulhossa Poppamies Liquid Smoke, valkoviinietikka ja rypsiöljy. Lisää porkkanasiivut ja sekoita kunnolla. Laita porkkalat tiiviseen astiaan ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
- Mainion täytteen esimerkiksi ruisnappi-alkupaloille saat kun lisäät Poppamies Smoky Aioli majoneesiin pilkottua porkkalaa ja tilliä! Voit marinoida täytettä jääkaapissa yön yli.
Vastaa