Etusivu / Reseptit / Lisukkeet / Meksikolainen rapu-chevichesalaatti

Meksikolainen rapu-chevichesalaatti

1h
2

Luksusmaisesta ulkonäöstään huolimatta cheviche on helppo tehdä ja guacamolessakaan ei kauaa nokka tuhise. Tämä taipuu helposti isommassa kulhossa tarjoiluun tai yksittäisinä annoksina, monasti teen pienen patongin väliin ja nautiskelen välipalana.

Ainesosat

Työvaiheet

Guacamole

  • 2 kpl avokado (syöntikypsä)
  • 1 limen mehu
  • 1 rkl Poppamies Aged Jalapeno -chilikastiketta (tai oman maun mukaan)
  • 2/3 rkl sokeria
  • 1 tl mustapippuri
  • 1/2 tl suola
  • 1/2 sipuli hienonnettuna

Jokirapu ceviche-täyte

  • 250g jokiravunpyrstöjä (tai muita ravunpysrtöjä)
  • 1 limen mehu
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl mintunlehtiä
  • Poppamies Aged Jalapeno -chilikastiketta (oman maun mukaan, esim 1 tl)

Meksikolainen cevichesalaatti

  • 150g toscana salaatti-sekoitus (esim romaine, rucola yms)
  • 1 kpl tomaatti
  • mintun lehtiä
  • 1/2 kpl makea sipuli
  • leipää (valinnainen)
  • chevice-täytettä (resepti yllä)
  • 2 rkl guacamolea (resepti yllä)
  • oliiviöljyä

Guacamole

  1. Koverra avokadojen sisus kulhoon. Hienonna sipuli niin hienoksi kuin jaksat.
  2. Sekoita kaikki aineet keskenään esim. haarukalla ”murskaten”. Viimeistele Poppamies Aged Jalapeno -chilikastikkeella oman maun mukaan.
  3. Laita jääkaappiin tekeytymään.

Jokirapu ceviche-täyte

  1. Sulata ravut kylmässä vedessä, valuta ja hienonna veitsellä.
  2. Purista limen mehu kulhoon ja lisää joukkoon ravut, mustapippuri ja minttu sekä hieman Aged Jalapeno-chilikastiketta.
  3. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa n. 15 min.

Meksikolainen cevichesalaatti

  1. Hienonna sipuli sekä pilko tomaatit, sekoita kulhossa salaatin ja mintun lehtien kera, lirauta samalla hieman oliiviöljyä joukkoon ja sekoita. 
  2. Kasaa salaatti lautaselle ja päälle cheviche-täyte sekä guacamolea. 
  3. Halutessasi voit kasata annoksen myös leivän sisään, tällöin kostuta leipää tilkalla oliiviöljyä.
  4. Syödessäsi leivän kanssa voit myös lisätä Aged Jalapeno -chilikastiketta sellaisenaan koska leipä imee makuja ja kaipaa muutenkin hieman kastiketta.

Tätä mieltä muut ovat olleet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *