Gyros on Kreikkalainen klassikko, ajan kanssa vartaassa grillattu herkku joka useimmiten nautitaan pita-leivän välissä. Poppamiehen kesäkeittiössä valmistettiin kanagyros hitaasti grillissä kypsyttäen. Kylkeen tehdään helppo tsatsiki-kastike ja nautitaan!
- 1 kg Kanan paistileikkeitä
- Poppamies Sriracha RUB -mausteseosta
- 300 g kreikkalaista jugurttia
- tuoretta minttua
- varrastikkuja
Tsatsiki
- 300 g kreikkalaista jugurttia
- 1 rkl Poppamies Garlic RUB -mausteseosta
- 1 sitruunan kuori raastettuna + mehu
- 1/2 kurkku raastettuna
- Levitä Poppamies Sriracha RUB lautaselle ja kaada kreikkalaista jugurttia toiselle lautaselle. Hienonna kuorallinen tuoretta minttua ja sekoita jugurttiin.
- Taputtele paistileikkeet Sriracha Rubissa molemmin puolin, ja sen jälkeen kasta ne molemmin puolin jugurttiin. Jos sinulla on aikaa, voit antaa paistileikkeiden maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
- Pinoa paistileikkeet torniksi. Kun paistileikkeitä on pinossa noin 10 cm, työnnä yksi puinen varrastikku leikkeistä läpi. Kasaa loput paistileikkeet vartaaseen pujottamalla varrastikun läpi. Lopuksi työnnä vielä 2-3 varratikkua vinosti leikkeistä läpi, jotta se pysyy grillissä pystyssä. Voit katkoa varrastikkujen päät jos torni ei muuten mahdu grilliin.
- Tee grilliin hiillos kummallekin sivulle ja jätä keskelle epäsuoran tulen alue. Lämmitä grilli noin 170°-200° ja aseta kanatorni keskelle epäsuoralle tulelle. Jos lämpöalueet ja lämmönsäätö kaipaavat kertausta, katso Poppamiehen grillikoulu!
- Grillaa kanatornia noin 1-1.5h, kunnes sisälämpötila saavuttaa 72°. Varrastornia kannattaa puolen tunnin välein kääntää niin että varras kypsyy tasaisesti joka puolelta.
- Leikkaa lihaa pystypäin suoraan vartaasta ja tarjoile Tsatzikin kanssa ohutleivän välissä, rieskan päällä tai vaikka tacoissa!
Tsatsiki
- Sekoita ainesosat kulhossa ja anna maustua jääkaapissa.
Tsekkaa myös Poppamihen reseptivideot Youtubesta!
Ohjevideo Kanagyrokselle tästä
Ohjevideo tsatsikille tästä
Vastaa