Huevos rancheros
Savustettu kalkkunanrinta on yksi autenttisen BBQ-ravintolan klassikoista – ja tätä nykyä helppo raaka-aine löytää myös suomalaisista kaupoista.
Kalkkunanrinnan valmistus on helppoa – suurin riski on lihan kuivuminen savustuksen aikana. Savustus kannattaa tehdä miedolla lämmöllä, noin 100–110 asteessa. Korkeampaakin lämpöä voi käyttää, mutta silloin on hyvä olla tarkkana, ettei sisälämpötila karkaa ja liha kuivu.
Yksi tärkeimmistä asioista on suolata kalkkunanrinta hyvissä ajoin ennen kypsennystä, mielellään edellisenä päivänä ruiskusuolaamalla. Voit myös upottaa lihan suolaveteen, mutta siihen tarvitaan aikaa noin kaksi vuorokautta. Sama resepti toimii myös tavallisessa uunissa valmistaessa, mutta silloin kalkkunaan ei tietenkään tule savunmakua.
Näitä tuotteita Poppamiehen keittiössä käytettiin tämän reseptin valmistukseen.
Katso lisää saman kategorian reseptejä.
Vastaa