Perisuomalainen konstailematon läskisoosi saa tässä hieman itäistä twistiä sopivasti mausteisen ja karamellisen Poppamiehen Classic Barbeque -grillikastikkeen voimalla. Sian kylkisuikaleet kannattaa laittaa kylmälle pannulle, ja sitten kuumentaa pannu. Näin lihasta irtoaa mahdollisimman paljon rasvaa, josta syntyy ihanan täyteläinen suurus. Tämä hieman erilainen läskisoosi maistuu mainiolta riisin tai suomalaisittain perunamuusin kera. Lisukkeeksi sopivat vaikkapa Poppamiehen Sriracha RUB -mausteseoksella maustetut mummonkurkut.
- 600 g sian kylkisiivua
- n. 1 tl suolaa
- (voita)
- 3 rkl vehnäjauhoja
- kuumaa liha- tai kanalientä tai vettä
- 1 dl Poppamies Classic Barbeque -grillikastiketta
- Poppamies Habanero -chilikastike
- tuoretta chiliä ohuena suikaleena
- tuoretta inkivääriä ohuena suikaleena
- Leikkaa kylkisiivuista halutessasi ensin nahka pois, sitten parin sentin suikaleiksi. Paista ne parissa erässä: aseta suikaleet kylmälle pannulle ja kuumenna kuumaksi. Anna paistua kunnoilla rapeiksi molemmin puolin. Suolaa kevyesti. Jätä paistetut lihat odottamaan lautaselle ja paista loput.
- Älä putsaa pannua välillä. Pannulla pitäisi olla vähintään kolme ruokalusikallista rasvaa. Voit kaataa ylimääräisen pois tai tarvittaessa lisätä hieman voita. Kuumenna pannu noin 2/3 teholla, ja lisää vehnäjauho erissä samalla puulastalla sekoittaen. Paista huolellisesti sekoittaen ainakin viitisen minuuttia, kunnes jauhot paahtuvat kauniin kullanruskeiksi. Lisää joukkoon kuuma neste pikku hiljaa. Sekoita samalla, jotta saat sileän kastikkeen, eikä se paakkuunnu. Lisää kastikkeeseen myös Poppamies Classic Barbeque.
- Lisää sitten paistetut kylkisiivut kastikkeeseen, ja anna hautua 30–40 minuuttia niin, että kastike juuri ja juuri hieman kiehuu. Tarkista maistamalla suola kohdilleen. Jos haluat kastikkeeseen lisää tulisuutta, mausta Poppamiehen Habanero -chilikastikkeella.
- Tarjoile riisin tai pottumuusin kera. Viimeistele annos ohueksi suikaloidulla tuoreella chilillä ja inkiväärillä.
Vastaa