Etusivu / Reseptit / Pääruoat / Pekoni ciabatta

Pekoni ciabatta

30 min
2

Tässä leivässä on kaikki kohdallaan: rapeaksi paistettua pekonia, makean täyteläistä karamellisoitua sipulia ja päälle vielä Poppamies Barbeque majosta, joka sitoo koko paketin yhteen. Kun nämä ainekset laitetaan rapeaksi paahdettuun ciabattaan? No, parempi vain ottaa servetti valmiiksi.

Ainesosat

Työvaiheet

  • 4 viipaletta rapeaksi paistettua pekonia
  • 2 ciabatta-sämpylää
  • 2 rkl Poppamies Barbeque Majosta
  • Tuoretta vihreää halutessasi (esim. rucolaa, pinaattia)

Karamelisoidut sipulit

  • 2 isoa keltasipulia
  • 1 rkl voita
  • 1 tl sokeria
  • Ripaus suolaa
  • (Halutessa pieni loraus balsamicoa tai tummaa olutta loppuvaiheessa)

Karamelisoidut sipulit

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi siivuiksi. Käytä isoa paistinpannua, jotta ne mahtuvat kunnolla kypsymään.
  2. Kuumenna voi pannulla keskilämmölle ja lisää sipulit. Sekoita joukkoon ripaus suolaa ja sokeria, ne auttavat makeuden vapautumisessa.
  3. Kypsennä hiljalleen 15-20 minuuttia, sekoitellen aina välillä. Sipulit saavat pehmetä ja muuttua kullanruskeiksi.
  4. (Valinnainen) Lisää loppuvaiheessa tilkka balsamicoa tai tummaa olutta ja anna nesteen haihtua. Tämä tuo mukaan lisää syvyyttä ja vähän happoa.

Pekoni ciabatta

  1. Paista pekoni rapeaksi joko pannulla tai uunissa. Valuta talouspaperin päällä.
  2. Leikkaa ciabatta puoliksi ja paahda leikkauspinnat rapeiksi pannulla tai leivänpaahtimessa.
  3. Levitä molemmille puolille Poppamies Barbeque majosta, kasaa päälle karamellisoitua sipulia ja rapeaa pekonia. Lisää halutessasi vihreää, jos haluat vähän rapeutta ja raikkautta mukaan.
  4. Paina leipä kasaan ja nauti. Halutessasi voit vielä paahtaa koko komeuden pannulla tai voileipägrillissä, maku tiivistyy ja rakenne paranee.

Tätä mieltä muut ovat olleet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *