Etusivu / Reseptit / Dipit ja kastikkeet / Poppamiehen Rocoto-kasvisdipit

Poppamiehen Rocoto-kasvisdipit

2h
4

Nämä herkulliset kasvisdipit sopivat mainiosti lisukkeeksi kanan ja grillatun lihan kylkeen, tai teet parhaimmat gyrokset täyttämällä pitaleivät dipillä ja Poppamiehen kanagyroksella.

Testaile myös kasvisdippejä pita-sipsejen kanssa. Ohjeet reseptin lopussa.

Ainesosat

Työvaiheet

Munakoisodippi

Paprikadippi

Papudippi

Munakoisodippi

  1. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Pistele munakoisoihin muutama pieni reikä veitsenkärjellä ja aseta ne, sekä kuorimaton punasipuli uunipellille leivinpaperin
  2. päälle. Paahda 45 minuuttia.
  3. Halkaise kypsät munakoisot pituussuunnassaan ja kaavi munakoison ”liha” lusikalla kulhoon. Heitä kuoret pois.
  4. Laita munakoisot valumaan siivilään hetkeksi.
  5. Kuori sipuli ja laita sipuli, valutettu munakoiso ja kaikki mausteet kulhoon ja aja tahnaksi sauvasekoittimella. Laita tahna jääkaappiin. Tarjoa jäähtyneenä.

Paprikadippi

  1. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Aseta paprikat uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 45 minuuttia. Paprikat saavat tulla pinnaltaan mustiksi.
  2. Laita kuumat paprikat (hedelmä)pussiin ja solmi pussinsuu tiiviisti kiinni. Anna paprikoitten jäähtyä pussissa, jonka jälkeen irrota paprikoista kuoret ja poista
  3. siemenet. Annan uunin jäähtyä 200 asteeseen. Paahda saksanpähkinät uunipellillä kerran välillä käännellen 15 minuuttia.
  4. Laita kuoritut ja siivotut paprikat, saksanpähkinät ja loput aineet kulhoon ja aja tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella. Laita tahna jäähtymään jääkaappiin. Tarjoa jäähtyneenä.

Papudippi

  1. Valuta pavuista nesteet pois.
  2. Laita kaikki aineet kulhoon ja aja tahnaksi sauvasekoittimella.
  3. Laita jääkaappiin tunniksi tekeytymään.

Pita-sipsit

  1. Pita-sipsit teet halkaisemalla pitaleivät ja sitten leikkaamalla pitaleipien puolikkaat slaisseihin.
  2. Kuumenna noin kahden sentin syyvyydellä ruokaöljyä paksupohjaisessa kattilassa ja frittaa pita-sipsit noin minuutin ajan, käännä ja paista vielä noin minuutti, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaan.
  3. Nosta friteeratut pita-sipsit hetkeksi valumaan talouspaperin päälle.
  4. Ripottele päälle suolaa. Nauti Rocoto-kasvisdippejen kanssa!

Tätä mieltä muut ovat olleet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *