Tonnikalaleipä on klassikko, mutta tämä versio ei ole mikään lounaskuppilan peruspuristus. Tässä reseptissä tonnikalasalaatti saa kunnolla makua Poppamies Smoky Aioli Majosesta, kapriksista, oliiveista ja sitruunasta. Leipänä toimii täysjyväleipä ja väliin tulee myös tuoretta vihreää. Helppo tehdä, mutta maku ei ole mitään muuta kuin täyttä tavaraa.
Tarjoiluun
- 4 viipaletta täysjyväleipää
- Salaattia (esim. jäävuorisalaattia, pinaattia tai rucolaa)
- Valuta tonnikala huolellisesti, jotta täytteestä ei tule vetinen. Laita tonnikala kulhoon ja murenna se kevyesti haarukalla.
- Lisää joukkoon Poppamies Smoky Aioli Majonen, kaprikset, hienonnetut oliivit ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi, mutta jätä rakenne vähän rouheaksi, ei tarvitse mössöttää liikaa.
- Paahda leivät kevyesti halutessasi. Rapea pinta tuo kivaa kontrastia täytteelle.
- Kokoa leivät: lisää pohjalle tuoretta salaattia, lusikoi päälle reilusti tonnikalatäytettä ja paina toinen leipäviipale päälle. Halutessasi voit vielä leikata leivän halki ja pistää tikun läpi, ihan vain tyylin vuoksi.
Vastaa