Etusivu / Reseptit / Pääruoat / Possugyros tsatsikilla

Possugyros tsatsikilla

30 min
2

Tässä reseptissä yhdistyvät reilusti maustettu possu, tuoreilla kasviksilla täytetty gyros ja raikas, itse tehty tzatziki. Poppamies Grill Mix RUB -mausteseos tuo lihaan kunnolla makua ja lämmin pita käärii kaiken syötävään pakettiin. Tämä on helppo, nopea ja supermaukas vaihtoehto, kun tekee mieli jotain vähän välimerellistä, mutta rehdillä suomalaisella otteella.

Ainesosat

Työvaiheet

Possu

Tsatsiki

  • ½ kurkku
  • 2 dl maustamatonta kreikkalaista jogurttia
  • 1 valkosipulinkynsi, raastettuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sitruunamehua
  • Suolaa maun mukaan

Tarjoiluun

  • 2 kpl gyros-pitaleipää
  • 1 tomaatti, viipaloituna
  • ½ punasipuli, ohuina renkaina
  • (Halutessa salaatinlehtiä tai fetajuustoa)
  1. Sekoita porsaanliha öljyn ja Poppamies Grill Mix RUB -mausteseoksen kanssa. Anna maustua hetki huoneenlämmössä, sillä aikaa voit valmistaa tsatsikin.
  2. Raasta kurkku ja purista ylimääräinen neste pois. Sekoita jogurtin kanssa ja lisää valkosipuli, oliiviöljy, sitruunamehu ja suola. Anna vetäytyä jääkaapissa tarjoiluun asti.
  3. Kuumenna pannu ja paista porsaanpalat kuumalla lämmöllä noin 5–6 minuuttia, kunnes ne saavat kunnolla väriä ja ovat kypsiä.
  4. Lämmitä pitaleivät joko pannulla, uunissa tai leivänpaahtimessa – kunnes pinta on lämmin ja kevyesti rapsakka.
  5. Levitä pitaleivälle tsatsikia, lisää päälle porsasta, tomaattia, punasipulia ja halutessasi salaattia tai fetaa. Kääri ja nauti.

Tätä mieltä muut ovat olleet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *