Smash burger on juuri sitä miltä se kuulostaa. Reilusti painettu, rapsakaksi paistettu pihvi, joka sulaa suuhun. Kun pinnat karamellisoituvat ja cheddar sulaa väliin, ei jää epäilystä siitä, miksi tämä on monen burgerin ystävän ykkösvalinta. Ei turhaa kikkailua vain lihaa, juustoa ja täyttä asiaa.
- 1 hampurilaissämpylä
- 2 x 100 g naudanlihapihviä (jauhelihasta muotoiltuna)
- 2 tl Poppamies Burgers & Ribs RUB -mausteseosta
- 2 siivua cheddarjuustoa tai burgerijuustoa
- Paahda hampurilaissämpylän leikkuupinnat kuivalla pannulla, grillissä tai uunissa kunnes pinta saa väriä.
- Kuumenna pannu kunnolla kuumaksi. Lisää pihvit ja paina ne alas tiukasti (esim. lastalla tai kattilan pohjalla, kattilaa käyttäessä väliin kannattaa laittaa leivinpaperia), niin että ne leviävät ohueksi ja pinta saa kunnolla kontaktia.
- Mausta pihvit heti smashauksen jälkeen Poppamies Burgers & Ribs RUB -mausteseoksella. Paista noin 2 minuuttia per puoli, jotta saat rapsakan pinnan ja medium-kypsyisen sisuksen.
- Lisää juustosiivut pihvien päälle paiston loppuvaiheessa ja anna sulaa kunnolla.
- Kokoa burgeri: sämpylän väliin kaksi pihviä juustoineen – halutessasi voit lisätä myös kastiketta, kurkkua tai salaattia, mutta tämä burgeri toimii sellaisenaankin.
Vastaa