Etusivu / Reseptit / Pääruoat / Uuniribsit

Uuniribsit

3,5 h
4-6

Kun tekee mieli kunnon ribsejä ilman grilliä, nämä uunissa haudutetut ribsit ovat täydellinen vastaus. Poppamies Burgers & Ribs RUB tuo lihaan syvyyttä ja Poppamies Texas BBQ -kastike viimeistelee pinnan tahmealla, paahteisella kerroksella. Hitaasti kypsytetty, varmasti herkullinen – tätä ei tehdä kiireessä, mutta maku maksaa vaivan.

Jos halaut vielä enemmän syventyä ribsien maailmaan meiltä löytyy erinomainen artikkeli ribsien valmistustekniikat simppelisti, joka on juuri mitä otsikossa luvataan. Jos hitaasti kypsentämisen teknisempi puoli kiinnostaa meiltä löytyy myös kattava artikkeli slow food ruuanlaitosta.

Ainesosat

Työvaiheet

Mausteseos

  1. Sekoita öljy ja Poppamies Burgers & Ribs RUB kulhossa. Saat tahnamaisen seoksen, joka tarttuu kunnolla lihan pintaan.
  2. Aseta ribsit uunivuokaan tai syvälle pellille ja sivele mausteseos kauttaaltaan lihan pintaan.
  3. Kaada vuoan pohjalle vesi ja peitä tiiviisti foliolla.
  4. Paista 180 °C uunissa noin 3 tuntia. Ribsien pitäisi tässä vaiheessa olla mureita ja lähes luusta irtoavia.
  5. Poista folio, sudi pintaan Poppamies Texas BBQ -kastiketta ja paista vielä ilman kantta noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti karamellisoitunut.
  6. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile heti – sormin syöminen sallittua (ja suositeltua).

Tätä mieltä muut ovat olleet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *