Kaava on sama kuin monista juhlista tutut ”täytetyt kananmunapuolikkaat” mutta avokadon koko antaa mahdollisuuden kikkailla enemmän. Syö välipalaksi tai tarjoile vaikka vieraille alkupaloiksi, syöminen on helppoa lusikalla kädessä pitäen. Kannattaa vaan katsoa, ettei täytteitä ole liikaa jolloin niitä löytyy myös matolta…
- Koko homma on erittäin helppo tehdä ja modifioidakin jos haluaa, käytännössä halkaiset avokadon pitkittäin, poistat kiven ja täytät kuopan majoneesilla ja sitten täyte päälle. Täytteenä käytetään tällä kertaa chevice-tyylisesti maustettuja katkaravunpyrstöjä, mukaan tietysti hieman Poppamiehen Habanero -chilikastiketta jotta saadaan se kaivattu paholaisen kosketus! Jos oikein raippaa kaipaa niin habanero-kastikkeen tilalle voi kokeilla vaikkapa Poppamiehen Scorpion -chilikastiketta, sitten jo nuppi tutisee! 🙂
- Reseptin katkaraputäyte riittää n. 8-10:een puolikkaaseen.
- Sulata ravunpyrstöt kylmässä vedessä ja valuta ylimääräinen vesi pois. Laita ravut sopivaan kulhoon ja purista kahden limen mehu sekaan sekä lisää mustapippuri, Poppamies Habanero -chilikastike ja korianteri hienonnettuna. Anna maustua jääkaapissa vähintään 15 min.
- Leikkaa avokadot halki pitkittäin ja poista kivi (itse leikkaan myös pyöreältä puolelta parin sentin siivun jotta puolikas pysyy pöydällä suorassa). Täytä kuoppa Poppamiehen Barbeque majosella ja lisää täytteeksi sopiva määrä ravunpysrtöjä. Valuta hieman nestettä pois ensin jottei ravut ole liian vetisiä.
- Tarjoile alkupaloina lusikalla syötäväksi.
Vastaa