Etusivu / Reseptit / Alkuruoat / Savuiset siika-alkupalat

Savuiset siika-alkupalat

25 min
24

Tarjoa alkupalana tai vaikka pikkusyötävänä illanistujaisissa Poppamiehen savuisia siikapaloja. Savunmakuinen smetanavaahto maustetaan Poppamiehen Liquid Smoke Hickory -savuaromilla ja kurkut marinoidaan Poppamiehen Aged jalapeno -chilikastikkeella. Suolainen graavisiika, makea saaristolaisleipä sekä savusmetanavaahto jalapenokurkkujen kanssa on sellainen makuyhdistelmä, joka hurmaa niin anopin, naapurin kuin kaukaisemmankin sukulaisen. Kokeile tapastarjottimella, alkupalana tai kuohuviinin kanssa juhlissa.

Ainesosat

Työvaiheet

  • saaristolaisleipää
  • 10 cm pätkä kurkkua
  • 2-3 tl Poppamies Aged Jalapeno -chilikastiketta
  • rouhaisu suolaa
  • hyppysellinen sokeria
  • 100 g graavisiikaa
  • 150 g smetanaa
  • 1/4 tl suolaa
  • pari tippaa Poppamies Liquid Smoke Hickory -savuaromia
  • (ruohosipulia tai korianteria)
  • mustapippuria
  1. Tee ensimmäisenä Poppamies Aged Jalapeno -chilikastikkeella pikkelöidyt kurkut.
  2. Kuutioi kurkku pieniksi kuutioksi ja laita kulhoon.
  3. Rouhaise sekaan suolaa ja lisää hyppysellinen sokeria. Lisää Poppamies Aged jalapeno Hot Sauce ja sekoita sekaisin.
  4. Jätä “marinoitumaan”.
  5. Kuutioi graavisiika kuutioiksi ja jätä odottamaan.
  6. Tee savusmetanavaahto vatkaamalla smetana vaahdoksi sähkövatkaimella.
  7. Lisää suola ja pari tippaa Poppamies Liquid Smoke Hickory -savuaromia.
  8. Leikkaa saaristolaisleivästä suupaloja ja aseta tarjottimelle.
  9. Laita leipäpalojen päälle ensiksi savusmetanavaahtoa.
  10. Lisää kuutioitu graavisiika sekä jalapenokurkut.
  11. Rouhi pintaan vielä mustapippuria ja koristele halutessasi ruohosipulisilpulla tai korianterilla.

Tätä mieltä muut ovat olleet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *