Etusivu / Reseptit / Lisukkeet / Salsa grillatusta jalapenosta pihville

Salsa grillatusta jalapenosta pihville

50 min
4

Kun on kerran saanut grilliin kunnon hiilloksen, kannattaa se hyödyntää loppuun asti. Seuraavan aterian lisukkeeksi kannattaa vaikkapa grillata kasviksia, ja jättää marinadiin maustumaan ja odottamaan seuraavia syöminkejä. Helposti valmistuu myös tämä herkullinen salsa. Jalapenon, sekä paprikan paahteinen maku viimeistellään tuoreella korianterilla ja Poppamiehen Aged jalapeno -kastikkeella. Tämän seuralaiseksi suosittelemme Poppamies Slow Food RUB -mausteseoksella maustettua naudan grillipihviä sekä grillattuja juureksia. Jalapenosalsa sopii myös dippikastikkeeksi, kannattaa tosin valmistaa kerralla tuplamäärä!

Ainesosat

Työvaiheet

  • 8–10 tuoretta vihreää jalapenoa
  • 2 vihreää paprikaa halkaistuna ja siemenet poistettuna
  • 2 limen mehu
  • 1 dl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 1 puntti tuoretta korianteria
  • Poppamies Aged jalapeno -chilikastiketta
  • ripaus sokeria
  • suolaa
  1. Grillaa (tai paahda 250-asteisessa uunissa) kokonaiset jalapenot, sekä paprikan puolikkaat rohkeasti lähes mustiksi. Poista jalapenoista kara sekä halutessasi siemenet.
  2. Jos haluat karkeamman salsan, hienonna jalapanot ja paprikat sekä korianteri veitsellä, ja sekoita muiden ainesten kera kulhossa. Rakenteeltaan tasaisempi salsa syntyy sauvasekoittimella tai yleiskoneella. Maistele suola ja jalapenokastikkeen määrä itsellesi sopivaksi.
  3. Anna salsan tekeytyä jääkaapissa ainakin puoli tuntia. Voit myös valmistaa tämän hyvin vaikka jo edellisenä päivänä. Maista maut kohdilleen ennen tarjoilua, lisää tarvittaessa suolaa, happoa tai tulisuutta.

Tätä mieltä muut ovat olleet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *