Etusivu / Reseptit / Pääruoat / Poppamiehen nyhtöpossuleipä

Poppamiehen nyhtöpossuleipä

9h
5-10

Revityllä possulla täytetty ja coleslaw-salaatilla aateloitu leipä isoonkin nälkään on tuttu ravintoloista ja street food -kojuista. Tässä resepti, jolla onnistut kotona helposti. Tästä reseptistä löydät nyhtöpossuun / pulled porkiin pika-ohjeen sekä linkin pidempään tarinaan, jossa käsitellään sekä uunissa, että savustamalla tekeminen. Uunireseptimme on yksinkertaistettu parhaaseen lopputulokseen helposti.

Ainesosat

Työvaiheet

Nyhtöpossu

Coleslaw

  • 150 g porkkanaraastetta
  • 150 g suikaloitua valkokaalia
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 4 rkl Poppamies Smoky Aioli majosta
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl mustapippuria

Nyhtöpossuleipä

  • Nyhtöpossua
  • Coleslaw-salaattia
  • Poppamies Smoky Aioli majosta
  • Tuoretta korianteria (jos et pidä korianterista niin voit jättää pois)
  • Pitkulainen sämpylä

Nyhtöpossu uunissa

  1. Leikkaa kasslerista mahdolliset kovat rasvapaakut tai ylimääräiset kalvot pois. Kostuta pinta vedellä (halutessasi voit sivellä öljyllä tai majoneesillakin) ja taputtele RUB-maustetta kauttaaltaan lihalle sen verran kuin pinta ottaa vastaan.
  2. Lämmitä uuni n. 120 asteeseen ja aseta kassler sopivan kokoiseen vuokaan johon sinulla on kansi. Kypsennä ilman kantta ensin 3 tuntia ja lisää kansi. Jatka kypsennystä vielä 5 tuntia ja kokeile onko possu revittävä vetämällä kahdella haarukalla eri suuntiin. Jos ei ole niin jatka kypsennystä vielä 2 tuntia.
  3. Revi liha vuoassa ja lisää BBQ-kastiketta oman maun mukaan (itse laitan n. 0,75 dl per kg kypsää lihaa). Poppamiehet yleensä myös keittävät liemen kattilassa kasaan ennen lihan repimistä ja lisäävät revityn lihan joukkoon.
  4. Pidempi tarina nyhtöpossun / pulled porkin valmistuksesta löytyy täältä.

Coleslaw

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.

Nyhtöpossuleipä

  1. Lämmitä pannu keskilämmölle ja paahda nyhtöpossuun hieman pintaa. Halkaise leipä ja levitä Poppamies Smoky Aioli majosta leivän puolikkaille. Aseta pohjalle coleslaw-salaatti, päälle nyhtöpossu ja viimeiseksi silaukseksi tuoretta korianteria.

Tätä mieltä muut ovat olleet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *