Etusivu / Reseptit / Lisukkeet / Poppamiehen jalosavulohi

Poppamiehen jalosavulohi

Yön yli

Voit tehdä helposti aivan aidon makuista kylmäsavulohta vain lisäämällä Poppamiehen Liquid Smoke -savuaromia suolattuun lohifileeseen. Liquid Smoke on myös aivan oikeaa savua, mutta nesteeseen uutettuna ja epäpuhtaudet pois filtteröitynä. Normaali lohifile on myös monasti monta kertaa halvempi kuin kylmäsavustettu.

Ainesosat

Työvaiheet

  • suolattu lohifile (suolattomaan n. 2/3 tl suolaa per 300g lohta)
  • 1 tl/kg Poppamies Liquid Smoke -savuaromia
  1. Leikkaa suolattu lohifile vastasyin ohkasiksi siivuiksi. Sekoita kulhossa ensin 1 tl Liquid Smokea ja pyörittele siinä lohet sekaisin, lopuksi lisää vielä 0,5 tl pirskotellen ja sekoita.
  2. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli. Tarjoile sellaisenaan lisukkeeksi tai täytteeksi leipiin tai cocktail-paloihin.

Tätä mieltä muut ovat olleet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *