Etusivu / Reseptit / Pääruoat / Poppamiehen varraslautanen

Poppamiehen varraslautanen

30 min
4

Poppamies näytti Särkänniemen Grill & Chill 2014 -tapahtumassa, miten pienellä pallogrillillläkin voi loihtia näyttävän annoksen. Hieman ehkä grillissä ahtautta oli, mutta homma tuli hoidettua! Pilkoimme varrasreseptit omiksi resepteiksi, helpompi lukea ja valita haluamansa.

Ainekset ovat ohjeessa siinä järjestyksessä kuin ne kannattaa grilliin laittaa eli aloita fileestä ja kasvisvartaista, tee sitten jalapenot ja lopuksi ravunpyrstöt. Kun edellisessä alkaa olla puolen kääntö käsillä, laita seuraava hiilille! Voit tietenkin tehdä näistä vain haluamasi vartaan, kaikkia ei ole pakko 🙂

Tärkeää on huomioida grillin lämpötila eli lämmitä grillisi niin, että siinä on viileä, keskilämpöinen sekä kuuma kohta. Täten voit hieman pelata aikaa jos joku vartaista valmistuu etuajassa, laittamalla valmis varras viileämpään kohtaan grillissä.

Ainesosat

Työvaiheet

Lihavarras porsaan sisäfileestä

Täytetyt jalapenot

Jättirapuvartaat

Tarjoiluun

Lihavarras porsaan sisäfileestä

  1. Porsaan sisäfile oli valintani lihaksi koska se on erittäin mureaa ja oikein valmistettuna Suomalaisesta porsaasta, sitä ei ole pakko kuumentaa 75 asteeseen niin kuin monesti ohjeistetaan ja ulkomaalaiselle lihalle se onkin hyvä varokeino.  Suomalaisen lihan voit jättää reilusti niin, että se on valmis heti kun sisällä ei ole punaista ( sisälämpö n. 62-65 astetta).
  2. Poista kalvot fileestä ja leikkaa file 3 cm paksuiksi siivuiksi ja hiero pintaan Poppamies Burger & Ribs RUB -mausteseosta öljytilkan kera. Lihojen kannattaa antaa marinoitua jääkaapissa muutama tunti. Tunti ennen grillaamista on syytä ottaa huoneen lämpöön, näin lopputulos on mehevämpi.
  3. Pujota lihat vartaaseen esimerkiksi kasvisten kanssa. Valitse sellaisia kasviksia, joilla on pitkä kypsymisaika, esimerkiksi paprika tai sipuli. Voit laittaa myös tarjolle Smoky Hickory BBQ– tai Hot Bourbon BBQ -kastikkeen kera.

Täytetyt jalapenot

  1. Halkaise jalapenot ja poista siemenet. Täytä aurajuustolla tai cheddarilla ja aseta puolikkaat vastakkain, sitten vielä pekonit ympärille ja vartaaseen. Pekonin kanssa makuna yhteen sopiii todella hienosti Poppamies Smoky Apple BBQ -kastike, joten sitäkin voi halutessaan sipaista pekonien pintaan.
  2. Grillaa keskilämmöllä suoralla tulella välillä käännellen, kunnes pekonit ovat sopivan rapeita. Liika kuumuus sulattaa juuston liian juoksevaksi, jolloin se valuu pois.

Jättirapuvartaat

  1. Sulata ravunpyrstöt kylmässä vedessä (lämpimässä ne menevät sitkeiksi) ja niiden sulettua, pujota ravut varrastikkuun ja valele Poppamiehen No Added Sugar Barbeque -kastikkeella.
  2. Parhain lopputulos tulee grillaamalla vartaita kuumalla tai ainakin keskilämpöä kuumemmalla suoralla tulella n. 30-60 sekuntia per puoli kunnes niissä on hieman grillipintaa ja kastike on tahmautunut.

Tarjoiluun

  1. Tarjoiluun sopii hienosti samasta kastikkeesta tehty dippi. Dipin voit tehdä reilusti ennakkoon vaikka edellisenä päivänä. Dippi sopii kaikelle grilliruoalle sekä salaatinkastikkeeksi.
  2. Sekoita kaikki dipin ainekset keskenään ja anna tekeytyä.

Tätä mieltä muut ovat olleet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *