Smash Burger on tämän kesän yksi kovimmista grillihiteistä! Sen suosio perustuu ruskistumisen tuomaan makuun ja nopeaan valmistukseen. Me teemme Poppamies Chili & Cheese Smash Burgerin, joka on helppo tehdä ja maistuu varmasti hyvältä!
- Smash Burgerin nimi tulee pihvistä, joka kypsennetään litistämällä se kuumaa paistopintaa vasten. Näin saadaan pihviin mahtavan makuinen, kunnolla ruskistunut pinta. Jauhelihaksi Smash Burgeriin valitaan mahdollisimman rasvainen naudan jauheliha, 20% rasvaa on sopiva.
- Muotoille jauhelihasta neljä sadan gramman palloa. Jauhelihaa ei tarvitse vaivata, riittää kun muotoilee sitä hieman. Lämmitä grilli kuumaksi, n. 250-300°.
- Aseta suoralle tulelle parila tai pannu, Poppamiehellä tykkäämme käyttää valurautaparilaa. Laita grillin kupu kiinni ja odotellaan että parila on varmasti kuuma.
- Laita pannulle yksi jauhelihapallo, ja liiskaa se parilaa vasten esimerkiksi leveällä metallilastalla.
- Jos sinulla ei ole sopivaa lastaa, liiskaaminen onnistuu mainiosti pienellä teräskattilalla. Pidä pihviä liiskattuna paistopintaa vasten noin 10 sekunttia, että se saa kunnolla väriä pintaan.
- Kun pihvi on ruskistunut, käännä se ja ripottele sen päälle Poppamies Burger & Ribs Rub tai Texas Beef Rub -mausteseosta.
- Aseta vielä kaksi cheddarsiivua pihvin päälle ja sulje grillin kansi.
- Paahda sämpylän puolikkaita hetki grillissä rapeaksi.
- Levitä pohjalle Poppamies Habaneroketsuppi, aseta siihen hieman maustekurkkuja ja pikkelöityä sipulia, sekä pihvi.
- Pursota sämpylän kanteen hieman Poppamies Barbeque -majonen, ja aseta hampurilaisen päälle.
- Voit rohkeasti kokeilla myös muita Poppamiehen RUB-mausteita, majoneeseja ja muita tuotteita, joista löydät varmasti oman suosikkisi Smash Burgeriin!
Vastaa