Kasviksia grilliin? Hell yeah! Kasviksia kannattaa grillata ja huomioida myös kauden kasvikset. Kasviksista saa herkullisen koko aterian vaikka porukalle jaettavaksi tai liharuokien kylkeen.
- Eniten aikaa vie myskikurpitsa, sen valmistus on helppoa. Aseta kokonainen myskikurpitsa keskilämpöiseen grilliin suoralle tulelle eli ritilälle hiilien päälle. Grillaa n. 30-40 minuuttia aina kääntäen kun pinta on tummunut reilusti. Ajatus on paahtaa koko kurpitsa pehmeäksi ja ulkokuorta ei syödä joten se saa tummua huoletta. Kurpitsan valmistuessa voit esivalmistella muut raaka-aineet.
- Kurpitsa on kypsä kun se grillipihdeillä painamalla tuntuu pehmeältä kauttaaltaan. Tässä vaiheessa nosta kurpitsa kannelliseen vuokaan tasoittumaan ja grillaa loput raaka-aineet.
- Halkaise kaali neljäksi lohkoksi. Sipaise leikkuupinnoille hieman öljyä ja omaan makuun pieni määrä Poppamies Sriracha RUB -maustetta sekä omaan suolaa makuun. Kaada luumutomaatit pieneen kulhoon, kostuta öljyllä ja mausta Poppamies Garlic RUB -mausteella. Leikkaa Tofut pihveiksi tai suikalaiksi ja valele Poppamies Chipotle -chilikastikkeella.
- Kaali, tomaatit ja tofu valmistuvat kutakuinkin yhtä nopeasti joten kun otat kurpitsan grillistä vetäytymään, laita kaikki muut sinne yhtäaikaa. Kaali suoraan ritilälle ja tofu joko parilalle tai ritilillä riippuen kuinka ohueksi sen leikkasit. Tomaatit kasviskoriin tai parilalle. Parila kannattaa öljytä hyvin ennen grillausta.
- Grillaa tofuihin hyvä pinta, tomaatit hieman pehmeiksi ja kaalilohkoihin kaunis ruskea pinta. Tarjoillessa kaalit ja tofu kannattaa siivuttaa. Halkaise kurpitsa keskeltä pituussunnassa, lusikoi siemenet pois ja möyhennä sisus (ei ulkokuorta), lisää suolaa ja Poppamies Sriracha Majosta oman maun mukaan. Tarjoile ruokapöytään!
Vastaa