Poppamiehen pataleivässä mehukkaan sisuksen makeuttaa ja potkua makuun antaa Poppamies The Sauce Sweet Chili. Ja nämä mahtavat maut koet uskomattoman herkullisen rapeaa kuorta haukattuasi!
- 2,5 dl kädenlämpöistä vettä
- 1 pss kuivahiivaa
- 1 dl Poppamies The Sauce Sweet chili
- 1 tl suolaa
- 2 dl saksanpähkinää karkeasti murskattuna
- 2 dl ruisjauhoja
- 5 dl vehnäjauhoja
- 50 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä + muutama rkl padan voiteluun
- Liuota hiiva veteen, lisää sitten järjestyksessä aineet koko ajan sekoittaen.
- Vaivaa taikinaa viitisen minuuttia. Taikina saa jäädä hieman löysäksi, mutta irtoavaksi.
- Nostata liinan alla noin tunnin ajan, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
- Laita uuni päälle 225 asteeseen ja aseta voideltu pata kansi päällä kylmään uuniin lämpenemään.
- Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile käsin hellästi padan muotoon.
- Älä enää tässä kohtaa vaivaa taikinaa. Vedä halutessasi viillot leivän pintaan ohuella, terävällä veitsellä.
- Ota pata uunista ja laske leipä pataan.
- Paista 30 minuuttia kansi päällä, ota kansi pois ja jatka vielä 15 minuuttia.
- Nosta valmis leipä pois padasta jäähtymään ritilän päälle. Nauti!
Vastaa